Faraday Future ziet af van bouw megafabriek

De jonge EV-bouwer had plannen om net als Tesla een megafabriek neer te zetten in Amerika. Faraday Future komt daar nu op terug en plant in plaats daarvan een meer bescheiden plant.

Aanvankelijk had Faraday Future het plan om een fabriek in Nevada te bouwen met een totale oppervlakte van bijna 280.000 m². Kennelijk lopen de zaken minder gesmeerd of heeft men minder vertrouwen in de toekomst gekregen, want het bedrijf heeft het nu over een “mini plant” met een oppervlakte van ruim 60.000 m². Nog steeds geen klein ding, maar wel aanzienlijk minder groot.

De kleinere fabriek moet volgens planning eind augustus gereed zijn. Diverse media houden een slag om de arm, want de berichtgeving rondom Faraday Future is de laatste tijd niet al te rooskleurig. Het bedrijf zou betalingsverplichtingen niet zijn nagekomen en eind vorig jaar vertrok een aanzienlijk deel van het management.

Toch lijkt het bedrijf de toekomst met optimisme tegemoet te zien. Na voltooiing van de kleine fabriek moet namelijk alsnog worden begonnen met de bouw van de megafabriek, terwijl in de kleinere versie de productie van auto’s op gang moet komen. Het eerste model van Faraday Future, de FF91, moet in 2018 geïntroduceerd worden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*