Honda en Hitachi gaan elektrische motoren ontwikkelen

Honda en Hitachi gaan gezamenlijk motoren voor elektrische voertuigen ontwikkelen en verkopen.

Dat meldt Honda in een persbericht.

Elektrische voertuigen

De twee fabrikanten gaan in de aankomende tijd met elkaar om de tafel om de samenwerking vorm te geven. Dit zal resulteren in de oprichting van een nieuw bedrijf, dat de duurzame motoren op de markt zal brengen.

Hitachi ontwikkelt sinds 1999 motoren voor elektrische voertuigen en levert deze motoren inmiddels aan auto- en motorfabrikanten wereldwijd. Honda heeft inmiddels zijn eerste hybride auto op de markt gebracht, de Insight, en heeft verschillende elektrische voertuigen in de pijplijn.

Klimaatverandering

Met het oog op klimaatverandering, het milieu en de steeds verder groeiende markt voor elektrische voertuigen hebben Honda en Hitachi besloten om de handen ineen te slaan. Op die manier kunnen de bedrijven elektrische motoren en voertuigen in de toekomst op grotere schaal op de markt brengen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*