Toyota en Suzuki werken samen aan groene auto’s en veiligheid

Toyota en Suzuki slaan de handen ineen om gezamenlijk te werken aan groene auto’s, IT-oplossingen en veiligheid.

Dat meldt Reuters.

Groene auto’s

Suzuki, dat zich richt op het maken van betaalbare en compacte auto’s, kan met deze samenwerking profiteren van Toyota’s technologie. De autofabrikant heeft naar eigen zeggen moeite om bij te blijven met de snelheid van innovatie in de auto-industrie. Iets waar Toyota zich juist in onderscheidt.

Toyota kan, op zijn beurt, profiteren van de sterke marktpositie die Suzuki in India heeft. Suzuki heeft een meerderheidsbelang in Maruti Suzuki India, dat verantwoordelijk is voor ongeveer de helft van de totale autoverkoop in India.

De samenwerking is een eerste stap in het realiseren van een groter zakelijk partnerschap, stellen beide partijen in een persbericht.

Elektrische auto’s en waterstof auto’s

Toyota heeft verschillende duurzame auto’s in de pijplijn. Zo investeert het bedrijf fors in waterstof en heeft het met de Toyota Mirai al een tijdje een waterstofauto op de markt. Daarnaast kondigde het Japanse automerk onlangs aan dat het ook een elektrische auto in ontwikkeling heeft.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*