Toyota komt met volledig elektrische conceptcar

Op de Autosalon van Genève  zal Toyota een volledig elektrisch studiemodel onthullen: de i-TRIL Concept. Wat kunnen we verwachten?

Toyota kondigt aan dat het op de aanstaande Autosalon van Genève de i-TRIL Concept zal onthullen. Dat wordt een volledig elektrisch studiemodel, ontwikkeld door de Europese afdelingen van Toyota. Voor het uiterlijk van het studiemodel moeten we het nog even doen met dit geheimzinnige beeld, maar de Japanners laten al wel enige andere informatie over de auto los.

Twee plus één

Zo krijgt de i-TRIL een 1+2-stoelopstelling. Op basis van het teaserbeeld verwachten wij een zeer compact autootje, wellicht zoiets als de Renault Twizy. De i-TRIL zal wel ietsje groter zijn, gezien de extra zitplaats ten opzichte van de Twizy.

Overhellen

Verder is de i-TRIL Concept voorzien van Toyota’s Active Lean-technologie, zoals we die eerder zagen op de i-ROAD Concept. Met die technologie kan de auto overhellen in bochten, zoals een motorfiets en eerder de Nederlandse Carver dat ook doen.

Autonoom

Tot slot melden de Japanners dat de Toyota i-TRIL Concept autonoom kan rijden. In welke mate wordt niet vermeld, maar het lijkt erop dat we op een (vrijwel) volledig autonome conceptcar kunnen rekenen. Voor de verdere details zullen we af moeten wachten tot de onthulling op de Autosalon van Genève, die begin volgende maand van start gaat.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*