Elektrische volgbromfietsen voor het CBR

Het CBR heeft in totaal 63 nieuwe volgbromfietsen besteld voor het afnemen van bromfietspraktijkexamens. Tien daarvan zijn elektrische scooters van het merk EMCO Novi C1500. Daarnaast komen er 53 scooters van het merk Peugeot Tweet EVO met een benzinemotor. De bromfietsen worden naar verwachting in maart geleverd.

“Met de tien elektrische bromfietsen zetten we een stap naar maatschappelijk verantwoord ondernemen voor het milieu”, aldus het CBR. Het motorgeluid is minder dan bij benzinebromfietsen en er zijn geen uitlaatgassen. Qua gebruiksgemak hebben testen met examinatoren uitgewezen dat de EMCO Novi C1500 beschikt over een voldoende actieradius van minimaal 100 kilometer.

Jaar uitproberen

Omdat het CBR nog geen zekerheid heeft over de bruikbaarheid en de accuduur over een langere periode, wordt er eerst een pilot van een jaar gehouden met de tien elektrische bromfietsen. Hiervoor worden ze verspreid over het land ingezet op grotere examenplaatsen. Op die manier kunnen bromfietsexaminatoren daarmee ervaring opdoen, inclusief het gebruik van de tweede accu die per exemplaar wordt aangeschaft.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*