Roborace onthult elektrische zelfrijdende race-auto

Roborace toont zijn eerste zelfrijdende race-auto, die een snelheid van 320 kilometer per uur haalt.

Het Britse bedrijf achter Roborace heeft in Barcelona de eindversie van de ‘Robocar’ gepresenteerd. Er waren al wel plaatjes te zien, maar nu is de uiteindelijke échte versie van de wagen onthuld, die overigens werd ontworpen door Daniel Simon. Hij werkte als concept designer eerder voor science-fiction-films als Tron: Legacy en Oblivion.

De Robocar is bijna vijf meter lang en twee meter breed, wat een groter is dan een Formule 1-wagen. De Roborace wordt een race zonder bestuurders, daarom is er geen ruimte voor stoelen. In plaats daarvan zijn er een 540 kW accu en vier 300 kW motors in gebouwd. De makers claimen dat de auto van 975 kilogram liefst 320 kilometer per uur haalt.

Sensoren en radars

Als de Roborace van start gaat, zullen meerdere van deze auto’s het op racebanen tegen elkaar opnemen. De deelnemende auto’s zijn allemaal hetzelfde maar krijgen andere teams achter zich. Het komt er dus op neer dat zij de Robocars zo goed mogelijk instellen voor de race, zowel hardware- als softwarematig. “Deze competitie draait om intelligentie”, zegt Roborace ceo Denis Sverdlov.

De Robocar heeft verschillende sensoren aan boord om over een baan te navigeren. Er zijn twee radars aanwezig, net als vijf LIDARs, 18 ultrasone sensoren, twee optische snelheidsmeters en zes camera’s die door kunstmatige intelligentie worden aangestuurd. Het ‘brein’ dat de auto aanstuurt is een Nvidia Drive PX2.

Botsing tijdens testrace

Het is de bedoeling dat Roboraces gaan plaatsvinden voor aanvang van de Formule E-races. Oorspronkelijk zou dat tijdens het huidige Formule E-seizoen gaan gebeuren, maar inmiddels is het doel om twee Robocars tegen elkaar te laten racen op een Formule E-baan in juli. In een testrace eerder deze maand knalden twee prototypes nog tegen elkaar aan.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*