TomTom en Qualcomm in project voor autonoom rijden

Navigatieleverancier TomTom en chipmaker Qualcomm hebben een samenwerking aangekondigd rondom dataverzameling, -verwerking en -analyse voor zelfrijdend vervoer. Qualcommm deelt via zijn Drive Data Platform allerlei sensordata en data van videocamera’s van auto’s met de navigatieleverancier. TomTom gebruikt de data voor toepassingen in hd-wegenkaarten.

De samenwerking werd aangekondigd tijdens het Mobile World Congres in Barcelona. TomToms hd-kaarten zijn uitgebreide kaarten met informatie over de positiebepaling en de omgeving van zelfrijdende auto’s. Naast informatie over navigatie worden er bijvoorbeeld gegevens verwerkt over bochten in de weg, snelheidsaanpassingen, hoogteverloop, files, gesloten rijbanen, enzovoort.

Door die verzameling en analyse moeten autonome voertuigen betrouwbaar en accuraat positie bepalen en veilig hun weg vinden van a naar b. Door de opzet van een crowdsourcingmodel kan die data wereldwijd verzameld en gedeeld worden, stellen beide partijen.

LTE

Het Drive Data Platform van Qualcomm is ontwikkeld op basis van Qualcomm Snapdragon 820Am automotive processors. Het systeem is ontworpen om via een lte-netwerk data te delen. Data van voertuigcamera’s en sensoren worden gekoppeld aan navigatiedata die nodig is om het voertuig nauwkeurig te kunnen positioneren binnen de rijstroken op de weg.

Het systeem werkt ook met Wi-Fi- en bluetooth-standaarden, maar, omdat de ontvangst in stedelijke gebieden en buitengebieden vaak uitdagend blijft, is gekozen voor lte als netwerkstandaard. TomTom en Qualcomm willen met de samenwerking de ontwikkelingen rondom allerlei toepassing van autonoom vervoer versnellen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*