Ook SEAT Mii volledig elektrisch

In navolging van de Volkswagen e-Up is er nu ook een volledig elektrische versie van de Seat Mii. De auto gaat alleen niet in productie, maar…

Het Mobile World Congress in Barcelona is niet alleen voor mobiele telefoons en gerelateerde zaken. Ook enkele autofabrikanten laten er hun neus zien en nemen nog een primeurtje mee ook. Zo toonde Seat er bij verrassing een volledig elektrische (concept)versie van de Mii. Hoewel, broertje Up heeft al even een elektroversie, zo helemaal uit de lucht vallen komt de ‘conceptcar’ ook niet.

Techniek

Het zal geen verrassing zijn dat de eMii Concept onderhuids gelijk is aan de e-Up. Dat betekent een elektromotor met een vermogen van 82 pk en een actieradius van maximaal zo’n 160 km. Ondanks de gelijke techniek bereikt de eMii toch een seconde sneller de 100 km/h dan het Volkswagen-broertje. De topsnelheid is wel hetzelfde, namelijk 130 km/h.

Geen productieplannen

Hoewel het geen gek idee zou zijn om dat wel te doen, heeft Seat geen plannen om de eMii daadwerkelijk in reguliere productie te nemen. De conceptversie dient slechts om de aandacht te vestigen op een soort autodeelprogramma in Barcelona. Bij dat programma zullen tien exemplaren van de eMii worden ingezet, alleen te gebruiken door SEAT-medewerkers.

Connectiviteit

De link met het Mobile World Congress is dat daarbij ook enkele (voor SEAT) nieuwe connectiviteitsoplossingen worden getest. Die nieuwe connectiviteit, zoals real-time verkeersinformatie, zullen vanaf 2018 standaard in SEAT’s te vinden zijn.

Volledig elektrische Seat voor 2019

Wel schijnt de techniek uiteindelijk in een ander SEAT-model op de markt te komen. Die volledig elektrische auto zouden we vóór 2019 kunnen verwachten.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*