MAN presenteert eTruck en plannen productie in Steyr

MAN Truck & Bus en het Austrian Council for Sustainable Logistics (CNL) hebben recent een intentie tot samenwerking ondertekend. Bij die gelegenheid presenteerde MAN tevens de eTruck, een volledig elektrisch prototype van een trekker die ingezet gaat worden voor stedelijk distributietransport.

Als onderdeel van de overeenkomst met CNL, een consortium van vijftien grote Oostenrijkse retail-, logistiek- en productiebedrijven, gaat MAN vanaf eind 2017 testvoertuigen beschikbaar stellen aan negen bij CNL aangesloten bedrijven die de voertuigen in de dagelijkse praktijk gaan testen.

Elektrische aandrijflijnen

Door de samenwerkingsovereenkomst maakt zowel MAN als CNL een begin met de introductie van elektrische aandrijflijnen in het middelzware tot zware distributietransport met een maximaal tonnage van 12 tot 26 ton.

Vermindering schadelijke emissies

CNL wil eTrucks vanaf 2020 gaan inzetten voor distributietransport in binnensteden en voorsteden, om een bijdrage te leveren aan het verminderen van schadelijke emissies in steden. ‘De samenwerking met CNL vormt voor MAN een ideale mogelijkheid om nieuwe technologieën klaar te stomen voor serieproductie met behulp van de praktijkervaring van de negen leden van het consortium (Gebrüder Weiss, Hofer, Magna Steyr, METRO, Quehenberger, REWE, Schachinger, SPAR en Stiegl).

Elektrisch aangedreven vrachtwagens

De resultaten van de praktijktests met de testvoertuigen worden gebruikt bij de ontwikkeling van elektrisch aangedreven vrachtwagens die in de nabije toekomst op de markt gaan komen. ‘Tegen het einde van dit jaar verschijnen de eerste eTrucks op de weg. Eind 2019 start de serieproductie van een volledig elektrisch aangedreven stadsbus, terwijl de serieproductie van de eTruck begin 2021 van start zal gaan.’

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*