Jaguar I-PACE: Jaguar gaat de strijd aan met Tesla

Jaguar heeft ons gisteren een uitgebreider voorproefje gegeven op de Jaguar I-PACE, een elektrische SUV waarmee de automaker de strijd aan gaat met Tesla. Daarmee laat ook Jaguar van zich horen als het om duurzaam vervoer gaat. Een goed teken, maar wordt het een topper?!

Jaguar gaat de strijd aan met Tesla

Bij elektrische auto’s denk je waarschijnlijk meteen aan Tesla. De prijzige hebbedingetjes van Elon Musk zijn continu in het nieuws en doen het hart van mening autoliefhebber sneller kloppen.

Daar komt volgend jaar wellicht verandering in. Jaguar komt in 2018 namelijk met een directe concurrent, waarmee het de elektrische automarkt hoopt te gaan veroveren. Een echte concurrent voor Tesla dus.

Gisteren heeft Jaguar eindelijk zijn elektrische wapenfeit onthuld, de I-PACE. We kregen al een voorproefje tijdens de Los Angeles Auto Show, maar dit keer krijgen we de auto van alle kanten te zien.

De I-PACE is een elektrische SUV. De vraag naar kleinere sedans daalt vrij snel, dus Jaguar heeft ervoor gekozen om direct de strijd aan te gaan met de Model X van Tesla.

Een stoere, ruime auto dus. Jaguar’s eerste batterij-aangestuurde auto kan namelijk met zijn vijf stoelen een compleet gezin herbergen. Net zoals de Volkswagen Atlas, maar dan milieuvriendelijker.

Het valt je waarschijnlijk meteen op dat je als bestuurder vrij ver naar voren zit. Daardoor komt er achterin de auto meer ruimte vrij. Dat was mogelijk omdat Jaguar voorin geen complete motor hoefde te verwerken.

De Jaguar I-Pace: het beste van twee werelden?

Door het opvallende ontwerp zou je de I-PACE dus ook een crossover SUV kunnen noemen. De elektrische auto is vrij compact en laag bij de grond, maar biedt toch de ruimte van een SUV. Het beste van twee werelden?

De Jaguar I-PACE heeft hetzelfde ophangsysteem als de F-Pace. De elektrische auto heeft een 90 kWh batterij die twee 200pk elektrische motors aandrijft. Daardoor heeft de auto volgens Jaguar een bereik van 350 kilometer.

Daarmee concurreert de I-PACE vooral met de Tesla Model X 75D, die 380 kilometer ver komt. Dat model van Tesla kost 85.500 dollar. De I-Pace trekt wel sneller op dan de 75D en 90D van Tesla. De auto van Jaguar zit binnen vier seconden op 100 kilometer per uur! De I-Pace kan binnen twee uur worden opgeladen.

We kunnen de elektrische auto’s van beide merken nog niet helemaal vergelijken. Het is namelijk  helaas nog niet bekend wat voor prijskaartje er aan de Jaguar I-PACE gaat hangen.

Wel liet Jaguar CEO Joe Eberhardt zich ontvallen dat de auto qua prijs vergelijkbaar is met de luxere auto’s van merken als Porsche. Begin maar alvast met sparen!

De gloednieuwe rode Jaguar I-Pace zal aanwezig zijn op de Geneva Motor Show, dus op 9 maart horen we meer over deze opvallende SUV. Check ondertussen de Range Rover Velar, wat ons betreft een van de meest innovatieve auto’s van dit moment. Of ga los met de brute Ramusa Hypersuv, een soort combinatie van een SUV en een supercar.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*