VIDEO-Wereldrecordpoging langste stoet EV’s: ben jij al opgeladen?

Zondag 26 maart a.s. wordt een bijzondere dag op het gebied van elektrische mobiliteit. Dan wordt een poging gedaan om het wereldrecord van de langste stoet volledig elektrisch aangedreven voertuigen te verbeteren. De organisatie van de zogeheten “E-parade” streeft naar een rij van ten minste 600 EV’s.

Het doel van de E-parade is om het bestaande record van 577 elektrische voertuigen te verbreken, dat in mei 2015 in Berlijn werd gevestigd. Er is in ieder geval genoeg ruimte voor zo’n lange stoet, want speciaal voor dit evenement wordt de snelweg A270 tussen Helmond en Eindhoven afgesloten. Ook het laden is geen probleem. Ecotap uit Boxtel stelt 20 laadpalen ter beschikking.

De E-Parade wordt georganiseerd door de Rotary Club Eindhoven Eeckaerde. “Het belooft een fantastische dag te worden. Sinds de opening van de inschrijving eind januari hebben zich al 200 EV-rijders ingeschreven. We hebben dus nog heel veel deelnemers nodig als we een nieuw Guinness World Record willen vestigen. Maar als het aantal inschrijvingen in dit tempo doorzet, ben ik ervan overtuigd dat we het gaan halen”, zegt Rachida Achhoud van de organisatie.

De wereldrecordpoging is een van de hoogtepunten van de publieksdag van de Automotive Week 2017. Dit grootschalige evenement op het terrein van de Automotive Campus in Helmond staat in het teken van toekomstige mobiliteit. Bezoekers kunnen rekenen op een spectaculaire dag voor alle leeftijden met allerlei lezingen en demonstraties, je kunt meerijden in slimme en duurzame voertuigen, rij-simulaties uitproberen en experimenteren met technologie. Niet alleen interessant dus, maar ook een leuk dagje uit voor jong en oud.

“Het is mooi dat we zo’n spraakmakend evenement kunnen koppelen aan een goed doel. De Rotary Club zet zich in voor een duurzame maatschappij. Met de opbrengst van de E-parade ondersteunen we De Ontdekfabriek. Hier wordt een lesprogramma ontwikkeld waarmee basisschoolleerlingen in achterstandswijken in de regio kennismaken met techniek en duurzaamheid”, vertelt Rachida.

De E-parade is alleen bedoeld voor volledig elektrisch aangedreven voertuigen, dus geen hybrides. Behalve auto’s zijn ook elektrische bussen, motorfietsen en scooters welkom. Verschillende bedrijven en organisaties hebben hun medewerking al toegezegd, waaronder NXP, Automotive Campus, Technische Universiteit Eindhoven, ANWB en vervoermaatschappij Hermes die meerdere elektrische stadsbussen inzet. Ook Mitsubishi Motors neemt deel met een i-MiEV.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*