VIDEO-Elektrische raceauto van TU Eindhoven maakt vorderingen

Het InMotion studententeam van de TU/e maakt flinke vorderingen met zijn elektrisch aangedreven raceauto. Onlangs reed de IM/e zijn eerste rondjes op een testbaan.

“Het weer was perfect en toen de coureur Meindert van Buuren in onze auto stapte, reed hij er meteen mee weg”, vertelt woordvoerder van het team Arthur van der Werf. “Het testen verliep goed, de coureur was erg positief over het gevoel in de auto. Strakke wegligging, stijf chassis, goede remmen en een krachtige motor. Wel hebben we nog veel te leren. Zo moeten we nog handigheid krijgen in het testen en afstellen van de auto.”

InMotion wil zo snel mogelijk terug naar het circuit om op hogere snelheden te gaan testen: boven de 150 kilometer per uur. “Zoals het er nu uitziet doen wij dit voorjaar nog een aanval op het elektrisch ronderecord van Circuit Park Zandvoort. Daarna gaan we voor het elektrisch ronderecord op de Nürburgring”, aldus Van der Werf.

Vorig jaar werd InMotion door pech achtervolgd, toen een eerste poging werd gedaan om op het circuit in Zandvoort te rijden. Het ultieme doel van InMotion is deelname aan de 24 uur van Le Mans.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*