VW Sedric is concept car zonder stuur, dashboard, pedalen…

Aan de vooravond van het Autosalon van Genève heeft VW een nieuwe concept car voorgesteld. Die moet een blik op de toekomst gunnen. De Sedric moet je volgens de Duitsers dan ook niet meer zien als een auto, maar eerder als een reisgezel. Je kan er je trip, bestemming, het verkeer en je route mee bespreken. En dan moet je ervan uitgaan dat de auto je instructies volgt. Ingrijpen kan je immers niet meer. Sedric heeft immers geen conventionele bedieningsorganen. Weg stuur, weg pedalen. Weg dashboard zelf. Z’n inzittenden kunnen niet meer ingrijpen. Rondkijken, relaxen of een tukje doen… dat moet dan weer allemaal des te beter kunnen.

Elektrisch, wat anders?

Volkswagen kondigde eerder al aan ‘miljarden’ te investeren in de aandrijving van de toekomst. Tegen 2025 wil de groep niet minder dan 30 elektrische auto’s op de markt brengen. De volgende stap zijn dan autonoom rijdende auto’s. De Sedric toont nu al hoe een zelfrijdende auto van niveau 5 (die alles zelf beheert) eruit zou kunnen zien.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*