Hyundai toont waterstofauto en autonome testauto

Een nieuwe waterstofauto, plug-in hybride en zelfrijdende auto. Hyundai pakte uit op de autoshow in Genève.

Er doet een legendarisch filmpje de ronde van voormalig Volkswagen-chef Winterkorn die een Hyundai checkt en sist uit irritatie over de sprong in kwaliteit die de Koreanen hebben gemaakt. Na Dieselgate en na meerdere generaties steeds beter wordende producten, lijken de kaarten opnieuw geschud. Niet elke Europese consument weet dat, dus maakt Hyundai nog even zijn punt op de autobeurs van Genève deze week. Met een autonome conceptcar, de Ioniq plug-in hybride en een waterstofauto.

Waterstofauto

Hyundai heeft al een waterstofauto op de markt, maar met de infrastructuur wil het niet echt vlotten in ons land. In Duitsland moet er de komende jaren wel een landelijk dekkend netwerk aan waterstofstations komen. De FE Fuel Cell Concept is dus een voorbode van een komende waterstofauto. Voor 2020 moet die te koop zijn. In een bijzin wordt ook nog even gemeld dat er nog vier volledig elektrisch aangedreven auto’s komen naast de Ioniq Electric die we vorige maand in onze duurtest reden.

Plug-in hybride

De derde Ioniq in de line-up is straks ook te koop. Er was al die elektrische auto, een reguliere hybride en nu dus ook een plug-in. Met volle accu kun je maximaal 50 kilometer volledig elektrisch rijden. Voor veel mensen genoeg voor woon-werkverkeer.

Zelfrijdende auto

Om te bewijzen dat de Koreaanse automaker voorop loopt, toonde het ook een Ioniq-testauto, waarmee autonoom rijden wordt getest. Naast de bekende camera’s en radarbeelden gebruikt de Ioniq ook LIDAR: Laser Imaging Detection and Ranging. Die drie systemen samen kunnen een complex verkeersbeeld scannen en inschatten wat risico’s zijn. Volgens Hyundai met minimale rekenkracht en daardoor goedkoper dan veel concurrenten.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*