Volkswagen komt met e-load up!

Geschreven in kleine letters en met uitroepteken op het eind. De e-load up is een compacte besteller voor in de stad.

Het is in het buitenland een vaker voorkomend fenomeen, hatchbacks uit het A- of B-segment die zijn ingericht als bestelauto. Zonder achterbank en met een tussenschot of rek tussen de zitplaatsen en de laadruimte. In Nederland gelden relatief strenge eisen (in de laadruimte moet een blok van één kubieke meter passen) om een auto op grijs kenteken te krijgen, dus is het een categorie die we hier haast niet kennen.

Toch heeft dat Volkswagen er niet van weerhouden om de VW e-load up! ook hier aan te bieden. Het formaat van de auto is ideaal voor gebruik in krappe stadscentra. Het kan natuurlijk altijd compacter, de bezorgdienst die een stevige voorkeur heeft om ook in stegen gewoon te leveren is beter af met een Renault Twizy Cargo.

De VW e-load up! is een elektrisch aangedreven Up zonder achterbank, dat levert een behoorlijke laadruimte van 990 liter op. De auto heeft een vermogen van 60 kW (82 pk). De lithium-ion accu heeft een capaciteit van 20 kWh en is in de bodem geïntegreerd. Een rijbereik tot 160 km is mogelijk volgens de NEDC-cyclus. De e-load up! heeft een CSS-aansluiting, waarmee het mogelijk is om de accu binnen 30 minuten tot 80 % te laden. Volkswagen meldt dat de auto wordt geleverd inclusief Bosch-laadpunt. Voor degenen die niet met lichtgewicht vracht rondrijden is het handig om te weten dat de auto een laadvermogen van 361 kg heeft.

De auto is onder andere voorzien van een automatische airco, navigatiesysteem, stoelverwarming. Het Car-Net connectiviteitssysteem maakt het mogelijk om op afstand de klimaatregeling in te schakelen en geeft inzicht in het laadproces.

De e-load up! is verkrijgbaar vanaf € 22.423 exclusief BTW. Er is ook een VW eco-load up!, deze rijdt op CNG en is verkrijgbaar vanaf € 13.019 exclusief BTW.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*