Energiereus Engie koopt Nederlandse laadpalen-aanbieder EV-Box

Het Franse energiebedrijf Engie wil laadpalenbedrijf EV-Box overnemen. Met de overname willen de Fransen een nog sterkere positie verwerven op het gebied van duurzame brandstoffen. Hoeveel geld Engie betaalt, hebben beide betrokken partijen niet bekendgemaakt. Engie, het voormalige GDF Suez, ziet de overname als een belangrijke strategische stap.

“Het is de eerste grote investering in één van onze snelst groeiende strategische prioriteiten”, aldus Thierry Lepercq van Engie. Beide bedrijven zien de overname als een kans om een wereldwijd actieve, toonaangevende speler te worden in de markt voor laadpalen.

Uitbreiding

EV-Box is een Nederlands bedrijf dat laadoplossingen voor elektrische voertuigen ontwikkelt en verkoopt, inclusief de bijbehorende cloud-based diensten. De producten zijn universeel en kunnen gebruikt worden door elke elektrische auto. Het bedrijf is in 2010 opgericht en heeft wereldwijd een netwerk van zo’n veertigduizend laadpunten, verspreid over twintig landen.

Het breidde onlangs zijn activiteiten uit naar België, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Verenigde Staten en Scandinavië. Voor het in Amsterdam gevestigde bedrijf werken 65 personeelsleden. Daarmee is het fors kleiner dan de Fransen, die 153.090 mensen in dienst hebben. De multinational realiseerde vorig jaar een omzet van 66,6 miljard euro en is actief op het gebied van aardgas, elektriciteit en ander energiediensten.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*