Samen Slim Rijden wil elektrische auto’s in Haaren

Veel concrete duurzaamheid op zaterdag in Haaren. Elektrische deelauto’s voor de deur van het gemeentehuis en binnen een themabijeenkomst over duurzaam wonen en duurzaam vervoer. Elektrisch rijden werd gepromoot bij de start van Samen Slim Rijden.

Ook de gemeente hielp mee aan het organiseren van het evenement. De bijeenkomst trok veel belangstellenden. Gedeputeerde Anne-Marie Spierings zorgde op het plein voor het gemeentehuis voor de aftrap van de proef Samen Slim Rijden, een initiatief van de Provincie, DEH en BMW Group Nederland.

,,Er zitten veel voordelen aan elektrisch rijden”, aldus Spierings. ,,Energiebesparing, het is veel schoner, je deelt auto’s waardoor je meer samen gaat doen – goed voor de sociale duurzaamheid – en alles wordt op een betaalbare manier bereikbaarder, want op het platteland is nu eenmaal minder openbaar vervoer. Als de proef slaagt, willen we het graag verder in Brabant uitrollen.”

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*