VIDEO-Formulino E kan uitgroeien tot nieuwe raceklasse

Beginnen met Formulino E en dan door naar Formule E. Meer elektrisch racen.

Tegen het einde van dit jaar moet er een Formulino E-racer te koop zijn, die is bedoeld voor racescholen en promotors van support races. Er kan dus zoiets ontstaan als een Formulino E-klasse, voorafgaand aan het hoofdprogramma. Naast elektrisch rijden en sprintjes trekken met een Tesla, wordt ook elektrisch racen ontegenzeggelijk populairder.

De Formulino E-racer is gebaseerd op Dallara’s beproefde lichtgewicht carbonfiber monocoque. De accu en aandrijflijn zijn geïntegreerd in een compacte eeenheid. De electromotor levert een vermogen van 120 kW (163 pk), dat zou later nog verhoogd kunnen worden naar 200 kW (272 pk). Het gewicht van de racer is slechts 600 kilo. Daardoor bedraagt de acceleratietijd van 0 – 100 km/u 4 seconden, de topsnelheid ligt boven de 200 km/u. De batterij heeft een alleszins beperkte capaciteit van 15 kWh.

De ontwikkeling is nu gaande, de Formulino E-racer wordt getest. Het project is onder samenwerking van Punch Powertrain, Dallara, Prospeed Engineering, ACT en HERONsports tot stand gekomen. De richtprijs van de auto is € 80.000.

Een laag gewicht, gecombineerd met technische specificaties waarvan het nu eens niet begint te duizelen. Genoeg ingrediënten om een interessante nieuwe klasse te vormen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*