VIDEO-Innovatieve start-up komt met 3D-geprinte elektrische motor

Waar elektrische auto’s achter elkaar de fabriek uit rollen, laat de opkomst van de elektrische motor nog op zich wachten. Een gat waar Italian Volt dankbaar in is gesprongen.

De innovatieve start-up heeft deze week haar eerste elektrische motor gepresenteerd. De compacte en milieuvriendelijke tweewieler is op de accu en banden na volledig ontworpen en gemaakt met een 3D-printer.

Ook bij een elektrische motor wil je natuurlijk cijfers weten. De topsnelheid is 180 kilometer per uur en je trekt in 4,6 seconden op van 0 tot 100 kilometer per uur. De accu is in 40 minuten opgeladen en heeft een range van 180 kilometer.

Elektrische motor op maat

De Lacama, zoals de motor is genoemd, kun je grotendeels zelf laten samenstellen. Je stelt de motor samen uit twaalf componenten die stuk voor stuk verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren en vormen. De ontwerpmogelijkheden zijn eindeloos.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*