VIDEO: Tesla’s batterijopslag voorziet Kauai ’s nachts van energie

Het eiland Kauai, onderdeel van Hawaii, heeft een enorme batterijopslag van Tesla in gebruik genomen. De opslagfaciliteit bestaat uit 272 power packs, die overdag opgewekte zonne-energie opslaan. Deze energie wordt ’s nachts gebruikt om het eiland van elektriciteit te voorzien.

Dat meldt CNBC.

Zonne-energie

De opslagfaciliteit van Tesla (52 megawattuur) slaat energie op van een aangrenzend zonnepark, met een totale capaciteit van 13 megawatt. Hiermee bespaart het eiland op jaarbasis ruim 6 miljoen liter diesel.

Fossiele brandstof

Kauai maakte al enige tijd gebruik van zonne-energie voor de energievraag overdag. ’s Nachts werd echter op grote schaal gebruik gemaakt van fossiele brandstof. Met de opslagfaciliteit van Tesla is dit verleden tijd.

Bekijk onderstaande video voor een impressie van de energieopslagfaciliteit:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*