Udenaren kunnen openbare laadpaal aanvragen

UDEN – Bedrijven en inwoners uit Uden kunnen bij de gemeente een openbare laadpaal voor elektrische auto’s aanvragen. In heel Uden is plek voor zo’n 25 extra oplaadpalen.

In opdracht van de provincie plaatst de combinatie Nuon-Heijmans de komende jaren 2.500 nieuwe palen in de provincies Brabant en Limburg. Alle laadpunten worden gevoed met honderd procent windenergie uit een van de parken van Nuon. Uden doet mee aan het project om op die manier het elektrisch rijden te stimuleren. Uden investeert 750 euro per paal. Gebruikers kunnen straks tegen een tarief van 0,22 euro per kWh hun auto opladen.

Bedrijven en inwoners die belangstelling hebben voor zo’n paal, kunnen die rechtstreeks bij Nuon aanvragen. Dat wil niet zeggen dat de paal dan ook recht voor de eigen deur komt staan. ,,Een openbare laadpaal mag door iedereen gebruikt worden”, benadrukt de gemeente.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*