VIDEO-Harrods gaat na 100 jaar opnieuw voor elektrisch

All-electric Nissan e-NV200 revolutionises iconic Harrods delivery fleet

Het beroemde warenhuis Harrods schaft een elektrische bestelbus aan. Het bijzondere aan het verhaal is dat ze dat zo’n 100 jaar geleden ook al deden. Anno 2017 staan oud en nieuw even naast elkaar.

Een bedrijf dat voor elektrische bestelbusjes kiest, is inmiddels al niet meer zo bijzonder. Ook niet als dat bedrijf toevallig het beroemde Londense warenhuis Harrods betreft. Wat het verhaal toch bijzonder maakt, is dat Harrods die keuze grofweg 100 jaar geleden ook al maakte.

Van Walker…

Het is 1919 als Harrods een nieuwe vloot bestelbussen in gebruik neemt. Het zijn elektrische bestelbussen van Walker. Uiteindelijk heeft het warenhuis een vloot van maar liefst 60 exemplaren rondrijden. Echter destijds werd het wel duidelijk dat auto’s met een verbrandingsmotor meer voordelen hadden en zo werd de elektrische vloot langzaamaan vervangen.

…naar Nissan

In ieder geval waar het stadsdistributie betreft, is het verhaal anno 2017 juist omgekeerd. Op de relatief korte afstanden die bij stadsdistributie worden gereden, heeft een elektrische aandrijving juist weer allerlei voordelen. Daarom heeft Harrods deze week opnieuw een elektrische bestelbus in ontvangst genomen. Deze keer gaat het om een Nissan e-NV200. Het gaat nu in eerste instantie nog om één exemplaar, dat dagelijks zal worden ingezet om klanten hun gekochte waar te bezorgen.

Voor de kentekenliefhebbers: de Nissan is voorzien van een gepersonaliseerd exemplaar, waar de bedrijfsnaam in is te lezen.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*