Skoda Vision E start van elektro-offensief

“De toekomst is elektrisch”, aldus Skoda in het persbericht over de Vision E. En de toekomst is uiteraard ook een SUV, want daar kunnen kopers nog steeds geen genoeg van krijgen.

Skoda neemt met de Vision E de BMW X6-afslag naar de toekomst en gaat voor een vijfdeurs coupé-SUV. Het studiemodel – dat de weg plaveit voor de coupévariant van de Kodiaq – wordt in april op de Shanghai Motor Show onthuld.

De concept (afmetingen: 4,6 meter lang, 1,9 meter breed, 1,5 meter hoog) heeft twee elektromotoren, die samen een vermogen leveren van 306 pk (225 kW). Zijn theoretische actieradius ligt op 500 kilometer en hij kan deels autonoom rijden.

Met de Vision E trapt Skoda een bescheiden elektro-offensief af. Het Tsjechische automerk wil in 2025 vijf volledig elektrische modellen in zijn leveringsprogramma hebben. Allemaal zullen ze gebruikmaken van Volkswagen MEB-platform.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*