Domino’s haalt bezorgrobots naar Nederland

Robots die pizza’s bezorgen; de kans is groot dat je die binnenkort tegen het lijf loopt. Starship Technologies, ontwikkelaar van dergelijke robots, slaat de handen ineen met Domino’s Pizza om de bezorgrobots in verschillende Europese landen, waaronder Nederland, te testen.

Dat meldt Domino’s op zijn website. Voor Domino’s is het testtraject onderdeel van het initiatief DRU (Domino’s Robotic Unit), waarmee Domino’s bezorgrobots en drones test.

Bezorgrobots

De robots van Starship worden binnenkort geïntroduceerd in verschillende Nederlandse en Duitse steden. Hier gaan ze pizza’s bezorgen in een radius van 1 tot 1,5 kilometer rondom filialen van Domino’s.

Andre Ten Wolde, CEO Domino’s Nederland & België, op de website van Domino’s: “De robots zijn een aanvulling op onze bestaande bezorgmethoden, zoals e-bikes, scooters en auto’s. Als je kijkt naar onze groeiplannen voor de komende vijf à tien jaar, moeten we dit soort ideeën gaan ontwikkelen om straks nog steeds voldoende bezorgers te hebben.”

Drones

Domino’s is niet onbekend met innovatieve bezorgmethodes. Vorig jaar werd de eerste pizza al per drone bezorgd in Australië.

In de Engelse stad Maidstone werden pizza’s ook al per kano bezorgd.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*