Plug-in hybrides lijken meer elektrisch te rijden

Het publieke laadnetwerk voor elektrische auto’s wordt steeds beter gebruikt. In 2016 werd een record aantal schone kilometers geladen, zo’n 80 miljoen kilometers in totaal. Dat is bijna 50% groei ten opzicht van het aantal elektrische kilometers in 2015. De helft van het aantal schone kilometers komt voor rekening van plug-in hybride voertuigen.
Dit blijkt uit een onderzoek in opdracht van de vier grote steden (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht) en MRA-Elektrisch (samenwerkende overheden in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht), uitgevoerd door de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

Van plug-in hybride voertuigen was het beeld dat deze vooral op benzine rijden en nauwelijks schone, elektrische kilometers rijden. Nu blijkt dat ze goed zijn voor meer dan de helft van alle schone kilometers in het onderzochte gebied, aldus de onderzoekers.
Het onderzoek baseert zich op de gegevens van meer dan 3 miljoen laadsessies op het publieke laadnetwerk in de periode 2012 tot eind 2016. In totaal zijn de afgelopen jaren 170 miljoen schone kilometers geladen op de publieke palen in de G4 en de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht.
Dat is nog altijd slechts een fractie van het totaal. In 2015 werden in totaal zo’n 100.000 miljoen kilometers gereden door personenauto’s.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*