De toekomst van BMW: augmented reality-helmen en zelfrijdende auto’s

BMW denkt vooruit en heeft een aantal mooi concepten voor de toekomst in gedachten. De toekomstige auto’s kunnen eigenaren herkennen en het stuur van de bestuurder overnemen. Daarnaast denkt BMW niet alleen aan de auto, ook aan de motor.

De autofabrikant wil onze beste vriend worden. BMW zet namelijk vol in op de personalisering van voertuigen. Auto’s die alleen maar ‘slimmer’ worden. Waar wij vandaag van dromen, wil BWM in de komende honderd jaar mogelijk maken.

De toekomst van BMW in een paar minuten

BMW laat ons in een video zien wat wij kunnen verwachten. Het ziet er nu nog onmogelijk uit, maar de nieuwe innovaties gaan we op een dag op de autowegen zien. In de video kunnen wij een aantal dingen zien die al bestaan en die nog niet bestaan. De toekomst ligt dan ook dichterbij dan wij wellicht denken.

Van zelfrijdende auto’s tot augmented reality-helmen. De auto’s zouden met de bestuurders kunnen communiceren en zelfs meer dan dat. Een auto die je van werk ophaalt of je naam op de grond projecteert is wat wij kunnen verwachten.

Futuristisch uiterlijk

Niet alleen de systemen zullen anders worden, maar ook het uiterlijk. De auto’s zien er heerlijk futuristisch uit. Denk aan een dynamische look die er – voor nu – totaal onrealistisch uitziet. De deuren van de auto’s gaan automatisch open, het stuur is volledig veranderd en verdwijnt in het dashboard als de auto zelf rijdt. Ook zal er belangrijke informatie in 3D op het glas worden vertoond. De bestuurder is zonder zelf te rijden altijd op de hoogte.

BMW richt zich niet alleen op auto’s, maar ook op de toekomst van motoren. Logisch, het bedrijf produceert namelijk ook de beste motoren. Dit wordt bijvoorbeeld een absolute topper van BMW.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*