Eneco neemt activiteiten Eni over in België

De Belgische activiteiten van Eni worden overgenomen door Eneco. Het nutsbedrijf heeft de activiteiten van het Italiaanse energieconcern voor een onbekend bedrag gekocht, waarmee Eneco tot de top 3 energieleveranciers van onze zuiderburen hoort.

Volgens het Financieele Dagblad heeft Eneco gesteld dat de contractvoorwaarden en tarieven voor klanten van Eni en Eneco voorlopig niet veranderen of door de overname beïnvloed zijn. Door de overname heeft het concern nu meer dan een miljoen klanten in België.

Meer groene energie

Eneco werkt momenteel aan een zeewindpark bij Zeebrugge dat een capaciteit van 370 megawatt moet gaan halen. Eneco zegt meer te willen investeren in wind- en zonne-energie in België. ‘Dankzij het samengaan met Eni is Eneco in België uitstekend gepositioneerd voor de toekomst’, zegt Christophe Degrez, CEO van Eneco België.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*