SsangYong krijgt EV-hulp van Mahindra

SsangYong brengt eind 2019 zijn eerste EV op de markt, een auto die met hulp van moederbedrijf Mahindra tot stand moet komen.

Dat maakt Anand Mahindra, Managing Director van Mahindra bekend tijdens een persconferentie in het Koreaanse Seoul. Mahindra heeft zelf enige EV-ervaring met de e2o, een kleine elektrische auto. Mahindra zegt al zijn EV-kennis met SsangYong te gaan delen. De Indiase gigant, sinds 2010 eigenaar van SsangYong, heeft in de Formule E al behoorlijke ervaring opgedaan. Mahindra verwacht dat er spoedig een prijzenoorlog losbarst in de batterij-industrie, aangejaagd door de mega-batterijfabriek van Tesla. Mahindra belooft ook de markt van de ’high performance EV’s’ te gaan betreden.Verder laat Mahindra weten dat het samen met SsangYong een nieuw platform ontwikkelt en tevens samen met het Koreaanse merk werkt aan technieken voor een connected-car.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*