Plugsurfing en Allego kondigen samenwerking aan

Om meer inzicht te geven in de laadkosten en laadpalen nauwkeurig te monitoren.

Allego plaatst en beheert laadpalen en heeft Europa’s grootste snelladernetwerk. Het bedrijf heeft de samenwerking gezocht met Plugsurfing, dienstenleverancier op het gebied van elektrisch rijden. Dat leidt tot meer inzicht in de kosten voor klanten van Plugsurfing. De partijen gebruiken een peer-to-peer verbinding via de Open Charge Point Interface (OCPI) om data uit te wisselen.

Anja van Niersen, CEO van Allego, zegt hierover het volgende: “De gebruikers van de Plugsurfing-app hebben nu meer controle over hun laadsessie. Er zijn nieuwe functies beschikbaar, zoals “Remote Start & Stop”, actuele laadinformatie, statische laadpaalinformatie (locatie, connectors) en dynamische data zoals de beschikbaarheid van de laadpaal.”

Het gebruik van OCPI levert Allego en Plugsurfing een kostenbesparing op. Ook anticipeert het alvast op een toekomst, waarin smart charging een vlucht neemt. Voor netwerkbeheerders wordt het gemakkelijker om inzicht te krijgen in de beschikbare capaciteit, terwijl mensen met een elektrische auto hun oplaadvoorkeuren nauwkeurig kunnen instellen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*