Mercedes zet waterstofplannen op laag pitje

Mercedes-Benz heeft behalve op elektrisch rijden de laatste jaren stevig ingezet op auto’s met brandstofcel-technologie. De ontwikkeling daarvan zou de komende tijd minder prioriteit krijgen.

Volgens de website Smart2zero.com zou de ontwikkeling van waterstofauto’s bij Daimler geen prioriteit meer hebben. CEO Dieter Zetsche zou als geen reden hebben gegeven dat de prijs van accu’s voor elektrische auto’s steeds verder afneemt, terwijl waterstoftechniek een kostbare aangelegenheid blijft.

Evengoed zou de productie van de vorig jaar aangekondigde GLC F-Cell gewoon door moeten gaan. Wel houdt het merk het volgens de geruchten bij een kleine serie en de auto’s zullen in eerste instantie niet aan particulieren worden verkocht. De GLC-klasse F-Cell zou een actieradius hebben van 500 km. Onder het EQ-label komt Mercedes vanaf 2019 met een grote reeks elektrische voertuigen, maar over waterstof repte het merk bij de introductie van vooruitblik EQ Generation niet.

Op enkele uitzonderingen na wil de waterstoftechnologie nog niet echt van de grond komen. De techniek blijft de aandacht van verschillende autofabrikanten vasthouden, maar dat leidt slechts sporadisch tot concrete productiemodellen. Honda was één van de eersten en biedt de tweede generatie van de FCX Clarity ‘gewoon’ aan bij bepaalde Amerikaanse dealers. Ook Toyota doet mee en parkeert met de Mirai een waterstof-alternatief voor de Prius in z’n showrooms. Ten slotte is er Hyundai, dat werkt aan een opvolger van de IX35 Fuel Cell.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*