Zonneauto Twente op het Binnenhof

De Red One, een auto op zonne-energie van het Solar Team Twente, stond vanmiddag even op het Binnenhof. De innovatieve racewagen moet een pleidooi ondersteunen bij informateur Edith Schippers voor extra investeringen in technologische ontwikkelingen in deze regio.

Twentse Kamerleden als Pieter Omtzigt en Han ten Broeke namen daarover donderdagmiddag een brief in ontvangst van vertegenwoordigers van de Twenteboard, het adviesorgaan met bestuurders, ondernemers en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties.

Woordvoerder Benno Brand vertelt: ,,Met deze ludieke actie willen wij aan de informateur laten zien dat de regio Twente inzet op techniek. Deze zonneauto is één belangrijk voorbeeld over hoe innovaties kunnen uitpakken. Ten bate van de regio Twente en van heel Nederland.” Brand benadrukt dat er nu al fors wordt geïnvesteerd. ,,Daar moet de nadruk op blijven liggen.”

De Kamerleden brengen het schrijven onder de aandacht van informateur Schippers, die momenteel werkt aan de vorming van een beoogd kabinet van VVD, CDA, D66 en GroenLinks.

Technisch hoogstandje

De zonneauto van de Universiteit Twente is een technisch hoogstandje:  de motor is dus niet alleen schoon, maar ook nog eens extreem zuinig. De auto kent evenveel luchtweerstand als een zijspiegel van een Ford Transit.

De coureur zit nog geen 10 centimeter van de grond af. De toplaag van de Red One is hetzelfde als die van windmolens. Deze laag is extreem licht, glad en vuilafstotend om een optimale efficiëntie te garanderen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*