Zeeuwse gemeenten klaar voor toename vraag laadpalen

Door de gestage toename van het aantal elektrische auto’s, is er sinds 2011 een toename naar de vraag voor nieuwe laadpalen voor elektrische auto’s. De Zeeuwse gemeenten hebben gezamenlijk, onder de paraplu van de Vereniging Zeeuwse Gemeenten (VZG), bekeken hoe ze het plaatsen van laadpalen in Zeeland het beste kunnen organiseren.

Het uitgangspunt voor de gemeenten is dat bezitters van een elektrische auto een oplossing moeten zoeken buiten de openbare ruimte, bijvoorbeeld op eigen terrein. Als dat niet mogelijk is kan er aangeklopt worden bij de gemeente. Daarvoor heeft elke gemeente een eigen beleid. Door deze werkwijze ontstaat er vanzelf een netwerk van oplaadpalen in de openbare ruimte in Zeeland.

Sinds april 2011 staan er 68 laadpalen in de openbare ruimte. EVnetNL exploiteerde tot nu toe deze palen maar stopt hier binnenkort mee. De Zeeuwse gemeenten nemen, op advies van de VZG, samen met het Waterschap en Provincie Zeeland de laadpalen over en dragen ze over aan de nieuwe exploitant Allego. Omdat niet al deze palen op een logische plaats staan of even intensief benut worden, gaat Allego bekijken of het zinvol is sommige palen te verplaatsen. Daarnaast krijgen alle bestaande palen een update met de nieuwste technieken. Via de website https://openbaarladen.nl/ kunnen bezitters van een elektrische auto een openbare laadpaal aanvragen en ook de locaties van de reeds aanwezige laadpalen vinden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*