Drone aan boord van de Nissan X-Trail

Nissan X-Trail X-Scape: the perfect crossover for unforgettable family adventures

Nissan lanceert een bijzondere versie van de X-Trail want de wagen wordt standaard uitgerust met een geavanceerde drone die foto- en video opnames kan maken. Het systeem beschikt over een “follow me”-functie zodat het de gezinsactiviteit bij een uitstap kan vastleggen.

Deze speciale X-Scape versie is gebaseerd op de topversie van de Nissan X-Trail. Deze Tekna is reeds voorzien van een lederen interieurbekleding, elektrisch verstelbare stoelen en een digitale airco. Klanten van deze X-Scape hebben de keuze uit een 1.6 dieselmotor met 130 pk of de 1.6 op benzine, goed voor 163 pk.

Deze avontuurlijke Nissan wordt uitgerust met een drone als accessoire. De drone kan zelfstandig vliegen en is uitgerust met een camera die de avonturen van de eigenaar (zoals een bergwandeling of een kanotocht) kan vastleggen. Het toestel heeft een GPS-module zodat het de gebruiker kan volgen. De unit (Parrot Bebop 2) weegt slechts 500 gram en kan bediend worden via een afstandsbediening of een Parrot Cockpitglasses headset. Met dit laatste accessoire krijgt de dronebestuurder het beeld vanuit de drone te zien. Door de beeldstabilisatie kan men spectaculaire opnamen maken. Nissan levert een aangepaste rugzak bij de wagen zodat de X-Scape-rijder de drone veilig kan meenemen. De constructeur voorziet voor de Europese markt 1.200 stuks van deze bijzondere versie. De wagen is vanaf midden april beschikbaar en kost minstens 32.490 euro.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*