Amerikanen rijden ruim 10 miljard mijl elektrisch

In de Verenigde Staten heeft men de mijlpaal van 10 miljard elektrisch gereden mijlen inmiddels dubbel en dwars overschreden. De teller staat sinds februari, 2017 op 10,7 miljard mijl (17,2 miljard kilometer).

Dat blijkt uit een rapport van laadbedrijf Plugless, stelt Electric Cars Report.

Chevrolet, Nissan en Tesla

Het leeuwendeel van de gereden mijlen (76 procent) namen de ‘grote 3’ sinds 2010 voor hun rekening: Chevrolet, Nissan en Tesla. In de Chevrolet Volt werd 3 miljard mijl gereden. De Nissan Leaf volgt op de voet 2,92 miljard gereden mijlen. De Tesla Model S neemt met 2,2 miljard mijl de derde plaats in.

De Model S is echter een aantal jaren later in productie genomen dan de Volt en Leaf en zal in de aankomende jaren naar alle waarschijnlijkheid de eerste plaats innemen, stelt Plugless. Ook omdat de actieradius van de Tesla Model S beduidend hoger ligt.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*