VIDEO-Volta e-bike: dé vernieuwende elektrische stadsfiets met alles erop en eraan

E-bikes zijn over het algemeen verre van mooi. Praktisch, dat zijn e-bikes. Verschillende bike lovers erkennen dit dus wordt er steeds meer tijd in de tekenkamers doorgebracht. De volta e-bike is een uitkomst. Een lichte, compacte en slimme e-bike.

Fietsbedrijf Pure Cycles is voor Volta verantwoordelijk. Pure Cycles maakt al jaren fietsen, maar Volta is de eerste e-bike van het bedrijf. Aan de meeste elektrische fietsen is te zien dat ze elektrisch zijn. Dit zorgt voor een lomp en oubollig uiterlijk. Het doel van Pure Cycles was om dat bij de Volta niet zo te laten lijken. Dat is zeker gelukt, want de e-bike lijkt op een ‘gewone’ fiets.

Het design

Volta is in het zwart en wit verkrijgbaar en kun je uit een riem- of kettingaandrijving kiezen. De elektrische fiets heeft het aan de voorkant een ‘modern’ fietsmandje. Aan de voor- en achterkant zit de verlichting, zodat we dat bij de meeste fietsen zijn gewend ;-).

De verlichting gaat automatisch aan wanneer het donker wordt. Er is ook een automatisch remlichtsysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat als je remt het licht feller wordt, waardoor je beter zichtbaar bent. Op welke bike vind je dat?

Hoe snel en hoe ver gaat ‘ie?

Slechte conditie? Met deze e-bike hoef je niet bang te zijn dat je stuk gaat. Als de fiets volledig is opgeladen dan legt-ie 64 kilometer af. De maximale snelheid van Volta is 32 kilometer per uur. Het duurt twee uur totdat de batterij volledig is opgeladen.

De elektrische motor heeft vier standen. De ‘Power’-stand zorgt ervoor dat je zo snel mogelijk van A naar B gaat. ‘Eco’ is een energiezuinige stand waarmee je een afstand van 64 kilometer haalt voordat je ‘m moet opladen. ‘Smart’ zorgt ervoor dat er een balans tussen jouw spierkracht en de batterij is. Dan heb je natuurlijk de ‘fiets’ stand, simpel gezegd fiets je dan op eigen kracht.

Volta past zelfs in de achterbak

Met de meeste e-bikes kun je beter niet gaan traplopen. Maar met Volta… De fiets weegt maar 15,8 kilogram, dus met een sterke rug kan het gerust. Volta is hierdoor ook kofferbak-vriendelijk. Volgens het bedrijf zorgt het lichte gewicht er niet voor dat de e-bike zijn vermogen verliest.

Wat als de e-bike wordt gestolen?

De e-bike heeft een ingebouwde GPS-tracker. Hierdoor kun je de fiets met de Volta-app altijd terugvinden. Handig voor als je niet weet waar de fiets staat of als ‘ie is gestolen. Omdat de GPS-tracker ingebouwd zit, wordt het moeilijk om ‘m te vernielen. De app stuurt telefoonnotificaties als iemand aan het knoeien is met je fiets. Handig!

Wat kan de Volta-app nog meer?

Naast dat je altijd op de hoogte bent van waar je fiets is, heeft de app meer functies. Zo kan je op een kaart de afgelegde tijd en afstand zien. Ook houdt de app andere details bij zoals de verbande calorieën tijdens het fietsen.

Volta heeft al genoeg geld op Kickstarter ingezameld. De fiets kost zo’n 2500 euro, daarnaast zijn er ook pakketten met bijvoorbeeld een fietshelm en fietsslot.

Volta doet ons wel een beetje aan de elektrische fiets van VanMoof denken. Alleen dan met een andere twist.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*