Dit is (g)een elektrische Porsche raceauto

Een elektrische aandrijflijn in een historische raceauto, waarom ook niet?

Dat is wat ze zo ongeveer bij de firma Kreisel in Oostenrijk gedacht moeten hebben. De Porsche 910 is een legendarische raceauto waarmee ook in geëlektrificeerde vorm de nodige plezier te beleven valt. Leverancier van elektrische auto’s Kreisel en carrosseriebouwer EVEX presenteren deze auto nu met een elektrische aandrijflijn. De auto is Kreisel EVEX 910e gedoopt.

De fabrikant belooft aansprekende prestaties. De auto heeft een vermogen van 360 kW (490 pk) en een koppel van liefst 770 Nm. Daarmee valt in 2,5 s naar 100 km/u te accelereren en is een topsnelheid van meer dan 300 km/u haalbaar. Dat alles bij een puik weggedrag. Mede dankzij een gewichtsverhouding van 37/63 %, niet 50/50 % maar het komt een aardig eind in de buurt. Het batterijpakket heeft een capaciteit van 53 kWh, wat een realistisch rijbereik van 350 km oplevert. Snelladen is mogelijk met maximaal 100 kW. Het gewicht is 1100 kg. In tegenstelling tot het origineel mag deze wel de straat op.

Tot zover de specificaties. Allemaal ronduit indrukwekkend. Een auto die loeisnel kan rijden en dat terwijl iedereen er een hels kabaal bij verwacht. Ergens klopt dat niet. Hoewel dit zeker niet de enige klassieker is met een elektrische aandrijflijn. Het is hoe dan ook iets compleet anders dan de deels elektrische en erg hedendaagse Porsche 918 Spyder.

De auto wordt in een gelimiteerde oplage gebouwd en wordt verkocht voor een prijs van € 1 miljoen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*