BMW belooft goedkoper laden

Maar daar moet je wel een BMW i, of BMW plugin-hybride voor rijden.

Het gaat om de Digital Charging Service. Deze dienst zorgt ervoor dat elektrische BMW’s op de meest effective manier wordt opgeladen. Het laadgedrag van de eigenaar wordt geanalyseerd. Een intelligent algoritme zorgt ervoor dat de auto wordt opgeladen in de daluren, als de energieprijzen op zijn laagst zijn. Dat lijkt niet erg bijzonder, want zoiets kan ook in de auto ingesteld worden.

Het onderscheid zit ‘m erin dat deze laaddienst naar het weerbericht kijkt. De dienst kan worden gekoppeld aan eigen zonnepanelen, waarbij rekening wordt gehouden met de beschikbare zonnekracht. In geval van windenergie wordt er maximaal geprofiteerd van variabele tarieven. Bij een hogere windkracht dalen de stroomprijzen. Uiteraard wordt de ingestelde vertrektijd in de gaten gehouden, zodat de auto voor vertrek is opgeladen en is verwamd dan wel gekoeld.

In samenwerking met Eneco en de technologische spin-off Jedix worden speciale tarieven aangeboden en valt zelfs geld terug te verdienen. De Digital Charging Service is eerst beschikbaar voor BMW-eigenaren in Nederland en Duitsland. Later zal de dienst ook beschikbaar worden voor bezitters van auto’s van een ander merk.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*