Arnhem heeft een publiek laadplein

En dat is heel wat anders dan een parkeerplaats met zomaar wat laadpalen.

De beheerder Allego heeft er in ieder geval over nagedacht. De parkeerplaats met de naam Trans beschikt over zestien plaatsen waar elektrische auto’s kunnen opladen. Dat is alvast fijn. Belangrijker nog is dat er enige mate van intelligentie aanwezig is. De elektriciteitsvraag van de geparkeerde auto’s wordt afgestemd op de beschikbare hoeveelheid stroom.

Door de hardware en software in een centrale kast bijeen te voegen zijn de laadpalen bovendien erg compact. Ze zijn zo vormgegeven dat ze wegvallen tegen het groen op de parkeerplaats. Een laadpas is niet per se noodzakelijk om gebruik te maken van de laadpalen, de app Smoov kan ook worden gebruikt om het laden te starten.

In samenwerking met netwerkbeheerder Liander is de parkeerplaats bovendien een pilot gebalanceerd laden. Gekeken wordt of het mogelijk is om pieken in het energieverbruik te vermijden of af te vlakken.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*