Verenigd Koninkrijk steekt € 128 mln in duurzaam vervoer

De Britse overheid stelt maar liefst £ 110 mln (€ 128 mln) beschikbaar voor 38 projecten op het gebied van elektrisch vervoer. Het geld wordt onder andere ingezet om een grote fabriek voor de productie van batterijen op te tuigen.

Dat meldt Automotive News Europe. Het department for business, energy en industrial strategy liet vorige dinsdag weten dat deze financiële injectie 2.400 banen in de mobiliteitssector veilig stelt.

Elektrisch en zelfrijdend

Ongeveer £ 62 mln wordt geïnvesteerd in de ontwikkelingen van ‘low-emission’ voertuigen. Zo’n £ 31 mln wordt gestoken in zelfrijdende voertuigen. De investeringen zijn onderdeel van een plan van de Britse overheid om bepaalde sectoren van de industrie te koesteren en veilig te stellen, ter voorbereiding op de terugtrekking uit de Europese Unie.

Zo ontvangt Williams Advanced Engineering, de technologie-afdeling van het Formule 1 team Williams Group, bijvoorbeeld een investering van de Britse overheid. Dit geld wordt gebruikt voor de productie van batterijen voor automakers zoals Aston Martin.

Toekomst

“Zelfrijdende en schone auto’s zijn de toekomst”, stelt Greg Clark, business secretary voor de Britse overheid, tegenover Automotive News Europe. “ We zijn vastbesloten om het Verenigd Koninkrijk in de voorhoede van deze revolutie te positioneren.”

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*