Fastned zet eerste stap in Europese uitbreiding

Fastned breidt uit naar Duitsland. Het bedrijf heeft de eerste veertien Duitse locaties waar het snellaadstations kan realiseren, inmiddels verworven. Volgens Fastned is dit de eerste stap richting een pan-Europees netwerk.

De laadstations die Fastned in Duitsland gaat realiseren, zijn de eerste stations in Duitsland die toegankelijk zijn voor alle automerken en waar binnen 15 minuten tot 500 kilometer bijgeladen kan worden. De laadstations worden geschikt voor de volgende generatie elektrische auto’s, die kunnen laden op een vermogen van 150 tot 350 kilowatt.

Laadstations

Fastned heeft zichzelf ten doel gesteld om de laadstation te openen voordat een aantal belangrijke nieuwe elektrische auto’s op de markt verschijnen, zoals de Tesla Model 3, de Porsche Mission E en de Volkswagen I.D.

Michiel Langezaal, CEO van Fastned, in het persbericht: “We staan aan de vooravond van de ‘Autowende’ van fossiel naar elektrisch. Dit gaat gepaard met een transitie van tankstations naar snellaadstations waar elektrische auto’s supersnel kunnen opladen. Fastned bouwt een pan-Europees netwerk van snellaadstations waardoor elektrische auto’s door heel Europa kunnen rijden. Laden wordt als tanken en snellaadstations zijn de tankstations van de toekomst.”

Fastned

Fastned beheert inmiddels 201 snellaadstations langs de Nederlandse snelwegen; 60 stations daarvan zijn inmiddels operationeel.

Zonnepanelen

Eerder maakte Fastned bekend dat het eigen zonneparken wil realiseren. Op deze manier wil het bedrijf de stroom die het aan klanten verkoopt, deels zelf opwekken.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*