Delftse start-up krijgt investering voor autonoom drone-netwerk

De Delftse dronestart-up AeroVinci heeft een investering van € 300.000 ontvangen van investeringsfonds Uniiq en Delft Enterprises. Met de investering werkt de start-up verder aan de ontwikkeling van een volledig autonoom drone-netwerk.

Dat meldt AeroVinci in een persbericht. De start-up, een spin-off van de Technische Universiteit (TU) Delft, werkt aan de ontwikkeling van ‘DroneDock’-technologie. Hiermee kunnen drones volledig autonoom opstijgen en landen, data verwerken, opladen en andere specialistische handelingen verrichten. Dat maakt de aanwezigheid van een bestuurder overbodig.

Drones

De investering van € 300.000 van Uniiq en Delft Enterprises stelt de AeroVinci verder in staat om de dronetechnologie in een uitgebreid programma te testen.

“Drones vertegenwoordigen een enorme nog onontgonnen markt. Het probleem is dat voor elke drone nu nog een menselijke piloot nodig is”, zegt Liduina Hammer, fondsmanager van Uniiq, in het persbericht. “Dankzij de technologie van AeroVinci wordt menselijk ingrijpen overbodig, waardoor de dronemarkt versneld kan gaan groeien. We zijn verheugd weer een onderneming met een baanbrekende technologie toe te kunnen voegen aan de investeringsportfolio van Uniiq.”

Duurzame precisielandbouw

De technologie biedt onder meer kansen voor de landbouwsector. Met een drone kunnen boeren hun land vanuit de lucht inspecteren en automatisch advies krijgen over een gerichte inzet van irrigatie, bemesting en pesticiden. Deze werkwijze, ook wel precisielandbouw genoemd, leidt tot een hogere opbrengst en lagere kosten.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*