VIDEO-Is deze vliegende auto op waterstof de toekomst?

Metro Skyways, een dochteronderneming van Urban Aeronautics, wil een vliegende auto op waterstof ontwikkelen: de CityHawk. Het bedrijf heeft de plannen voor het futuristische transportmiddel, met ruimte voor vier passagiers, inmiddels uit de doeken gedaan.

De vliegende auto moet in staat zijn om verticaal te landen en op te stijgen, zoals een helikopter. In eerste instantie worden de auto’s aangedreven door vliegtuigbrandstof, maar Metro Skyways wil op waterstof overstappen zodra die optie op commerciële schaal beschikbaar is.

Vliegende auto

De vliegende auto’s beschikken niet over zichtbare rotors of wieken en zijn, als ze op waterstof vliegen, volledig emissievrij. Metro Skyways stelt vijf jaar nodig te hebben om de vliegende auto te ontwikkelen.

In eerste instantie wordt de CityHawk bestuurt door een piloot, maar in de toekomst moeten de futuristische vervoersmiddelen ook autonoom kunnen vliegen.

Metro Skyways stelt dat het design van de vliegende auto’s al aan alle criteria voor eventuele FAA/EASA-certificatie voldoet.

Urban Aeronautics

Urban Aeronautics, het moederbedrijf van Metro Skyways, heeft ook een dergelijk vliegtuig in ontwikkeling. Vorige maand werd een testvlucht succesvol afgrond. Bekijk de video hier:

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*