Recordmaand Duitsland: 41 procent van stroomvoorziening uit duurzame energie

De maand maart bleek een mijlpaal voor onze oosterburen op het gebied van duurzame energie. Maar liefst 41 procent van de stroomvoorziening in Duitsland was in die maand afkomstig uit duurzame energiebronnen. In totaal werd er 19.500 gigawattuur aan duurzame stroom opgewekt.

Dat meldt Energy Transition.

Zonne-energie en windenergie

Hoewel op het gebied van zonne-energie en windenergie geen records werden geboekt, waren deze duurzame energiebronnen gezamenlijk verantwoordelijk voor de productie van maar liefst 12.500 gigawattuur aan duurzame energie. Biomassa zorgde voor nog eens 4,8 gigawattuur aan duurzame stroom.

Energieopslag

Duitsland investeert niet alleen fors in de opkomst van duurzame energieopwekking. Ook op het gebied van energieopslag worden interessante stappen gezet. Zo wordt de Prosper-Haniel-kolenmijn in de Duitse staat Noordrijn-Westfalen momenteel omgetoverd tot een enorme batterijopslagfaciliteit. Daarnaast starten Eneco en Mitsubishi binnenkort met de bouw van Europa’s grootste batterij.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*