‘Bpost bekijkt in de toekomst pakjesbezorging met zelfrijdende auto’s’

Dat zegt Koen Van Gerven, CEO van bpost, in Z-Talk Goossens. Pakjesbezorging via e-commerce, daar ligt volgens de CEO de toekomst van bpost.

CEO Van Gerven bekijkt hiervoor strategische overnames in de rest van de wereld, en houdt intussen de ogen open voor technologische ontwikkelingen.

“Wij kijken wel eens naar de evolutie rond de bezorging van pakjes via drones, maar ik denk dat dit in België moeilijk wordt omdat ons land erg verstedelijkt is. We zien dat dus niet als de volgende stap. Ik zie wel mogelijkheden, op kortere termijn, in zelfrijdende auto’s. Daar kunnen we een kast op plaatsen, waarin we pakjes steken in verschillende vakjes. De auto weet waar de pakjes moeten worden bezorgd. Hij geeft aan de consument een signaal als hij arriveert en bezorgt een code waarmee hij het pakje uit de wagen kan halen. Als die consument niet thuis geeft, dan kan de auto daar later opnieuw weer passeren. We moeten nu al kunnen dromen over dit soort mogelijkheden van de toekomst. En daar rustig aan kunnen werken”, aldus de CEO van bpost

Van Gerven geeft ook meer duiding over de voortdurende veranderingen in zijn bedrijf, de overnamedossiers die hem nu veel vaker dan vroeger worden voorgelegd, en hij kijkt nog terug op de mislukte overname van PostNL.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*