Rockstar boos op testers zelfrijdende auto’s

Rockstar, de ontwikkelaars achter onder andere de Grand Theft Auto-serie, laten tegenover Mashable weten dat ze niet blij zijn met testers die hun gamecode gebruiken om de A.I. van zelfrijdende auto’s te testen. Eerder werd al via Bloomberg bekend dat bedrijven hun technologie op de proef stelde in de virtuele wereld van Los Santos.

In een statement laat Rockstar weten: “We verwelkomen discussies over onze technologie om academisch onderzoek verder te helpen, maar het is uiteraard niet netjes van bedrijven om ons werk te gebruiken voor hun eigen financiële interesses. Ook is het niet netjes dat onderzoekers kopieën van onze code zonder licentie met elkaar delen zonder onze toestemming te vragen.”

Volgens Mashable zouden onderzoekers van Intel Labs “GTA V’s engine en algoritmes hebben aangepast om het gedrag van een zelfrijdende auto te simuleren en data te tracken.” Met betrekking tot wetten is er op dit moment nog niet veel aan de hand, maar wanneer bedrijven geld gaan verdienen met direct gebruik van Rockstar’s technologieën, ligt de volgende rechtszaak op de loer.

Eerder werd met behulp van GTA V al een hilarische parodie gemaakt op Google’s zelfrijdende auto’s.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*