Oss en Den Bosch kijken naar kansen voor windparken en zonnevelden

DEN BOSCH/OSS – Buurgemeenten Oss en Den Bosch verkennen samen de mogelijkheden voor het opwekken van duurzame energie in de polders van Rosmalen, Lith en Geffen. Ze kijken daar naar de kansen voor onder andere windparken en zonnevelden. Ook de provincie Noord-Brabant tekent de samenwerkingsovereenkomst.

Den Bosch en Oss streven willen in 2050 alleen nog duurzame energie gebruiken. De verkenning moet de gemeenten helpen bij besluiten die daar in de toekomst voor nodig zijn.

Ambitie

Oss steekt zijn ambitie op energiegebied niet onder stoelen of banken. Wethouder Johan van der Schoot presenteerde deze week drie rapporten die duidelijk maken wat de gemeente moet doen om de doelstelling te halen. ,,Onze ambitie is om in 2050 de helft minder energie te verbruiken, een kwart groen in te kopen en het andere kwart zelf op te wekken”, zei Van der Schoot. Dat laatste kan met 80 grote windmolens of 1050 voetbalvelden vol zonnepanelen, zo leren de onderzoeken.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*