VIDEO-Ieks: techneut uit Noorwegen maakt grote bestuurbare robotspin

Leuk man, robots. Je kunt ze in alle vormen maken die je wilt, van heel schattig tot…dit. De MX-Phoenix Hexapod is een vrij grote robot die lijkt op een grote spin. Fijn. Los van het nachtmerrie-scenario voor een arachnofoob als mezelf die dit ding ooit moet tegenkomen is het wel indrukwekkend hoe de Noor Kåre Halvorsen (Zenta op YouTube) dit ding heeft gemaakt.

Het heeft verder geen functie (dat scheelt, kost het ook geen banen) maar lijkt alleen te bestaan om mensen nachtmerries te geven.

3D print

Het lichaam en de poten zijn allemaal door hemzelf met een 3D printer gefabriceerd en met 18 servo’s om de zaak aan te sturen kan het ding al heel prima oneven terrein aan. Goddank beweegt de Phoenix nog heel langzaam, maar ik vrees voor iedereen die niet graag heel veel poten tegelijkertijd ziet bewegen dat dat in toekomstige versies snel aangepast zal worden.

Wat heb je er aan? Op dit moment weinig natuurlijk, het is een experiment van iemand die heel graag robots maakt en veel lol lijkt te hebben in het verzinnen van aparte mechanismen om die robots vooruit te krijgen. Als je meer wilt zien van de Hexapod en zijn andere robot-creaties raad ik je aan om zijn site even te checken, daar laat hij precies zien hoe het allemaal in zijn werk gaat.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*