Tesla gaat aantal Superchargers verdubbelen

Omdat de Tesla Model 3 een verkoopknaller gaat worden en iedereen ‘m zonder moeite onderweg weer vol moet kunnen krijgen.

Grootse ambities zijn Tesla niet vreemd en menigeen kijkt likkenbaardend uit naar de Model 3. Een Tesla voor iedereen (in de hogere echelons van het bedrijfsleven), hoe mooi zou dat zijn? De verkoopgroei en het bredere modelaanbod, scheppen ook verplichtingen voor het eigen snellaadnetwerk. In de file moeten staan voor de Superchargers is geen aanlokkelijk vooruitzicht.

Daarom komen er fors meer Superchargers. Tesla erkent dat het ‘s nachts opladen van de auto de meest gunstige manier van laden is, maar soms moeten er grote afstanden worden overbrugd of komt onderweg laden het beste uit. Sinds 2012 zijn er meer dan 5.400 Superchargers geplaatst, ook heeft de Tesla-rijder de beschikking over 9.000 Destination chargers.

Maar nu de groei. Gedurende dit jaar wordt het aantal snelladers van Tesla verdubbeld tot 10.000, van reguliere laadpalen bij hotels en restaurants moeten er in totaal 15.000 komen. Op de drukste routes moeten tientallen Tesla’s tegelijk kunnen worden opgeladen. In het duurzaam denkende Californië komen er 1.000 snelladers bij. Superchargers kun je nooit genoeg hebben.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*