Elektrische bestelauto’s Maxus naar Europa

Ken je de LDV Maxus nog? De ‘Britse’ bestelbus die enige jaren geleden ook in Nederland verkrijgbaar was, krijgt nu een elektrisch vervolg. De nieuwe elektrische bestelwagen moet ook in Europa geleverd worden.

De bestelauto keert terug onder de merknaam Maxus. Moederbedrijf SAIC wil dat merk tegelijkertijd met de terugkeer van MG op de Europese markt gaan voeren. Over enkele jaren moet er daarvoor een compleet nieuw model klaarstaan, maar voordat het zover is brengt Maxus een elektrische besteller uit op basis van de genoemde LDV. Deze Maxus EV80 heeft een laadruim van ruim 10 kubieke meter, een laadvermogen van 950 kg en een actieradius dat volgens SAIC onder ‘echte’ omstandigheden zo’n 200 km bedraagt.

Naar de dealer rennen om een EV80 te bestellen kan overigens nog niet: SAIC richt zich vooralsnog op bedrijven met een groot wagenpark en benadert ook lokale overheden die de luchtkwaliteit in hun regio willen verbeteren. Het merk noemt die klanten vooralsnog ’trail partners’ en ziet deze fase als de opmaat naar de daadwerkelijke marktintroductie in 2019.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*