Productie van BMW iNEXT per 2021 in fabriek Dingolfing

BMW Group breidt haar plannen voor elektrische mobiliteit uit. Dat blijkt uit een bijeenkomst met Ilse Aigner, de minister van Beieren van Economische zaken en Oliver Zipse, lid van de raad van bestuur BMW AG en verantwoordelijk voor productie. “BMW Group is een pionier en innovator van elektrische mobiliteit”, aldus Zipse. “We starten de productie van de volledig elektrische BMW iNEXT in de BMW Group fabriek Dingolfing in 2021. Dit besluit versterkt onze Duitse productielocaties die dankzij hun innovatiecapaciteiten een toonaangevende rol spelen in ons hele productienetwerk. Vooral op het gebied van elektrische mobiliteit willen we maximale systeemexpertise binnen het bedrijf realiseren.”

Alle fabrieken van BMW Group zullen profiteren van de productie- en technologiekennis van Duitse productielocaties. Momenteel produceert BMW op negen locaties wereldwijd al negen geëlektrificeerde modellen, waaronder acht plug-in hybrides. De volledig elektrische BMW i3, die in de BMW Group fabriek Leipzig wordt gebouwd, krijgt in 2019 versterking van de eerste volledig elektrische MINI, een volledig elektrische BMW X3 in 2020 en de BMW iNEXT in 2021. De Dingolfing-fabriek speelt een centrale rol in de productie van componenten zoals hoogspanningsbatterijen en elektromotoren voor deze modellen.

Oliver Zipse: “Het productiesysteem van BMW wordt slim gestructureerd om auto’s met brandstofmotoren, plug-in hybride of volledig elektrische aandrijflijnen parallel te produceren. Dit geeft ons unieke flexibiliteit en plaatst ons wat kosten betreft in een ideale positie.”

BMW Group fabriek Dingolfing: ‘Competence Center’ voor componenten voor volledig en deels elektrische voertuigen.
De BMW Group productielocaties in Dingolfing en Landshut hebben veel ervaring met elektrische mobiliteit en hypermoderne productiemiddelen en beschikken over speciaal hiervoor opgeleide werknemers. Samen vormen de twee fabrieken het Competence Center van BMW Group voor de productie van hoogspanningsbatterijen en elektromotoren. Dingolfing produceert deze batterijen sinds 2013 voor de BMW i modellen. In de afgelopen jaren zijn er nieuwe productielijnen voor batterijen en elektromotoren voor plug-in hybrides van BMW Group gerealiseerd. Ook de plug-in hybride versies van de BMW 5 Serie en de BMW 7 Serie komen nu uit Dingolfing. Per 2021 start de fabricage van de volledig elektrische BMW iNEXT. Dingolfing wordt daardoor na Leipzig de tweede locatie van de BMW Group die een volledig elektrisch BMW i model produceert.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*